HU


Négyen a világ körül

image47

Andi, édesanya

Andi, édesanya

Andi, édesanya

  

Hogy micsodaaaa? 90 ország? na ne már, 3 gyerek és munka mellett? Ezeket a kérdéseket elég gyakran felteszik nekem, amikor elkezdek mesélni az utazásainkról😊.

A válaszom pedig nagyon egyszerű: Minden csak döntés kérdése! 

Igen, hallom a következő kifogást… „és pénz….”, jaja, az is döntés kérdése, hogy elkezded előteremteni a pénzt ahhoz, hogy megvalósíthasd az álmaidat!

Amióta az eszemet tudom, az volt az álmom, hogy bejárjam a világot.

3 évesen már ovis táborba mentem, iskoláskoromban címerező táborba jártam pénzt keresni, középiskolásként pedig eladtam a kollégiumi ebédjegyeimet, hogy megvehessem a buszjegyet Londonba, ahova bébiszitternek szegődtem, persze mindig csak a szünetek idejére, hiszen „jó kislány voltam”, el kellett végeznem az iskolákat 😉.

Főiskola után, a húszas éveim elején már 3 gyermekes anyuka lettem és egyből elhatároztam még egy fontos dolgot: sosem fogom a gyermekeim szemére vetni, hogy miattuk nem tudtam bármit is megvalósítani az életben. Ennek következtében nem mondtam le az utazós álmomról sem😊.

Pocakosan bejártam Görögországot és Erdélyt, az ikrek fél évesen a horvát tengerparton bébikompoztak, felfedeztük babahordozókkal az osztrák jégbarlangokat és sorolhatnám.

Nem telt el év, úgy, hogy ne mentünk volna legalább egyszer külföldre. 2010-ben mertem még nagyobbat álmodni és jött a következő célkitűzés: minden évben legalább 12 új helyet felfedezni, igen havi egyet, ha lehet különböző országokban.

Vannak kedvenc országaink, ahova többször elmentünk, de azonos helyre nagyon ritkán járunk vissza. 

Voltam már őrült, felelőtlen, merthogy válásom után, a hiteltörlesztések fizetése mellett is inkább utaztam, minthogy itthon sajnáltassam magam, de tudom, jól döntöttem. A tárgyakat megunjuk, az élmények pedig örökre megmaradnak, azt soha, senki nem tudja elvenni tőlünk.

43 évesen most már elmondhatom azt is, hogy egy-egy utazás kiváló tanítómester is, segít kilépni mindenféle komfortzónából, önismeretre, elfogadásra, problémamegoldásra, gyors döntéshozatalra, kapcsolatépítésre, kommunikációra és még sok minden másra tanít. 

Az utazásokon kívül is hiszek az élethosszig tartó tanulás fontosságában, érdekel a pszichológia, rendszeresen jógázok és űzők más sportokat is, vezetőfejlesztéssel és értékesítéstámogatással foglalkoztam főállásban, negyedévente önismereti táborokat tartok.

Évente egyszer egyedül is elutazok, szeretem a magas hegyeket, legutóbb az 5642m-es Elbruszon jártam, következő célpontként a Kilimanjaro szerepel a listámon.

A fiaim szintén utazás rajongók lettek, mára már ők állítják össze az útiterveket, vadásszák az olcsó repjegyeket és intézik a foglalásokat, hiszen ebbe nőttek bele, aludtak parkolóban a betonon és 5*-os luxusszállodában, de 15 és 17 évesen már közel 80 országban jártak.

Egyszóval, nincs kifogás, ha valamit igazán szeretnénk, azt meg tudjuk valósítani, akár munka és gyerekek mellett is, társsal vagy anélkül, a kérdés csak az, akarod-e igazán, teljes szíveddel, lelkeddel és teszel-e érte nap, mint nap!

A családi blog oldalunkon olvashattok hasznos tippeket a low budget utazástervezéshez, a gyerekekkel való utazásokhoz is, emellett nevethettek egy-egy megtörtént sztorin vagy levonhatjátok a tanulságokat és csodás képek, illetve videók segítségével bebarangoljuk a világ különböző tájait.

Küldetésemnek tartom azt, hogy saját példámon keresztül bátorítsak mindenkit arra, hogy merjen elindulni, nem csak a nagyvilágba, hanem a saját életében, merjen „ÉLNI”, így ami a legfontosabb: erőt, inspirációt meríthetsz Te is álmaid megvalósításához!

Mottóm: „Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni!” /W. Disney/

  

Linkek:

Interjúk

https://www.startlap.hu/utazas/vilagutazo-anya-gyerekekkel-free4travel-interju/

https://kalandlista.eu/egy-anya-es-harom-gyermeke-meghoditja-a-vilagot/

https://www.femcafe.hu/cikkek/utazas/berecz-andrea-8-ev-80-orszag-utazas-gyerekekkel-free-4-travel?fbclid=IwAR2mPv2AgQLvDzz62OMhbAmSPSf1431ubOM8z4AmRO6y-IYxziBJQ7YsJ_s

 http://pontblog.hu/portfolio/utazom-hogy-egyensulyban-legyek/

Rádióriportok

https://trendfm.hu/musor?musor=7821 2020.01.27. menni-enni 2.

http://www.bukarestiradio.ro/2017/07/19/kicsit-mas-emberkent-terunk-vissza-mindenhonnan-beszelgetes-berecz-andrea-vilagjaroval/

Tv riportok

http://www.atv.hu/videok/video-20191209-jakupcsek-plusz-2-resz-2019-12-02

https://videa.hu/videok/ozonetv/emberek-vlogok/11.21-7.-jaratlan-utakon-fesztival-55Tpm9ntcRyhcKwv?fbclid=IwAR2mW8U65pHJZDvSQ2GHUs5UzDporUJoK20r_Dt7aSe8ThCkvC5TQ2DH4oQ

Előadások

 https://www.jaratlanutakon.hu/berecz-andrea-eloado/  


A videós

Ádám

Andi, édesanya

Andi, édesanya


A videós 

image48

István

István

István

image49

Árpád

István

István